+31 6 53 83 22 68

Omgeving

 

Tuoro sul Trasimeno is gelegen op de grens van Toscane en Umbrie en vormt een bijzondere uitvalsbasis om beide gebieden te ontdekken. Zowel Cortona als het Lago sul Trasimeno liggen op korte afstand en zijn een bezoek waard.

De omgeving van de casale

Onze ‘casale’ (huis) ligt aan de voet van het ‘Castello di Montegualandro’ en maakt onderdeel uit van de boerderijwoningen die rondom het kasteel zijn gelegen. Het kasteel heeft een geschiedenis van meer dan duizend jaar en de eerste eigenaar zou Karel de Grote zijn die het aan de bisschop van Arezzo schonk. Een kasteel dat door de eeuwen heen verschillende keren is verwoest en herbouwd. Vanuit onze casale wandelt u binnen 15 minuten naar het kasteel van waaruit u het mooiste uitzicht heeft op het meer van Trasimeno en Montepulciano. De omgeving leent zich voor hiken, mountainbiken en watersport. Zo kunt U uit meer dan 20 uitgestippelde mountainbike-routes kiezen.
Voorts is een boottocht naar het eiland met daarop een heerlijk restaurant.

Steden in de buurt

Vanuit Tuoro sul Trasimeno kunt u vanuit het nabijgelegen treinstation Florence en Rome bezoeken. De intercity trein brengt u door de heuvels van Umbrië en Toscane binnen 1 uur in Florence en 2 uur in Rome.

In de directe omgeving liggen steden als Cortona, een fantastische film locatie, Arezzo, Montepulciano en Perugia, de universiteitsstad. Assisi, Spoleto en Orvieto alsook Cività di Bagnoregio de zogenaamde ‘stervende stad’ liggen op 1 uur rijden.

Voor de ware bergliefhebbers is een 2 daagse uitstap naar de Abruzzo een bijzondere ervaring. Dorpjes gelegen op steile hellingen, hoogvlaktes en sneeuwervaringen op 2300 meter maken de uitstap tot één van de hoogtepunten. Italiaanse cowboy films werden hier opgenomen.

Restaurants

In Tuoro sul Trasimeno bevinden zich de diverse goede restaurants. Er is zelfs een mogelijkheid om een veganistisch diner te genieten bij de kok thuis.

‘Punta Bella’ is sedert 2019 geopend en biedt naast het formidabele uitzicht een geweldige hipster
ervaring waar veelal jongeren de vrijdag en zaterdagavond doorbrengen. Het restaurant ligt op 2 km
afstand. In 2021 is in het dorp ‘Osteria dell’Accademia’ geopend. een klasse restaurant en een goede aanvulling op de reeds langere tijd bestaande restaurants als ´Vecchio Mulino’ , ‘I Capricci’, ‘Antica Dogana’.

In Cortona bevinden zich vele restaurants met als aanrader ‘Pane e Vino’ en ‘la Loggeta’.

Wat is er nog meer in de buurt?

Diverse wijndomeinen wachten op uw komst en serveren de mooiste Wijnen. Vaak kunt u nog een lunch gebruiken met een mooie afdronk.

Voor de strandliefhebbers zal een bezoek aan Grosseto/Orbettelo ( 1,5 uur rijden) de moeite waard zijn.

Voor de golfliefhebber liggen er binnen een half uur rijden 3 golfbanen, waaronder ‘Antognolla golfbaan’, één van de top-vijfbanen van Italië.